RIP: DirtyWindows Tweaks

Elég sokan keresnek meg még ma is, hogy miért nem működik a letöltő link a DWT-hez. A válasz egyszerű: A Dropbox megszüntette a publikus mappákat, én pedig nem követtem a változásokat.

Nem javaslom senkinek a használatát, régen túlhaladta már a Microsoft ezeket a dolgokat. Nem tervezem a visszatérést Windows 10-re, és emiatt a DirtyWindows Tweaks sem lesz frissítve előreláthatólag. Ha érdekel mivel foglalkozom mostanság nézd meg a másik blogom is: Linux is Not Unix - Élet a Windows után

10 évvel ezelőtt egy fórumhozzászólásban megosztottam a többiekkel a saját registry tweak-em, mert lusta voltam telepítés után mindig kézzel beállítani a dolgokat. Egyre többen kerestek meg ezzel kapcsolatban, hogy merre találják, meg mire jó. Úgy gondoltuk ideje lenne összeszedni, és kicsit áttekinthetőbbé tenni a dolgot. Megszületett a DWT.

Tulajdonságok:
-Programok automatikus bezárása leállításkor
-Gyorsabb leállítás
-Gyorsabb menük
-Kevesebb várakozás rámutatáskor
-Vékonyabb ablakkeretek (csak 5.8.10)
-Nincs internetes keresés ismeretlen fájltípusok esetén
-Tálca és Asztal külön folyamatban
-Minden intéző ablak külön folyamatban
-Takarékosabb miniatűrök, javított ikon gyorsító tár
-Windows Update automatikus újraindítás letiltása
-Kernelmódú driverek kilapozásának tiltása
-Online CHKDSK engedélyezése

A legtöbb esetben már nincs sok mód a Windows további gyorsítására, illetve hatékonyabbá tételébe. A Microsoft szinte tökéletes munkát végzett az alapbeállításokkal is. A szolgáltatások precízen vannak hangolva, és az évek során nem sikerült egyetlen olyan „csodaszert”, sem beállítást találnom, ami tényleg radikálisan segítene. A DirtyWindows Tweaks tehát nem a rendszer gyorsítására szolgál, és nem is csodaszer. Csak néhány nehezen megközelíthető beállítást módosít. Mindenki csak saját felelősségére töltse le, és használja. Az esetleges hibákért csakis a mindenkori felhasználó felel. Terjeszteni csak eredeti formában terjesszétek. Ha módosítani, bővíteni szeretnétek, akkor azt a DirtyWindows "brand" eltávolításával tegyétek.

A jelszó: dirtywindows 

DirtyWindows
2009-2019
RIP

A Windows 7 volt a legjobb, legkönnyedebb és legstabilabb Windows mit valaha használtam. Számomra egy igen kedves korszak kezdődött és zárult le életútjával.


Támogatás: PayPal

Források: