A S@msung 5 fő bűne (szubjektív dühöngés)

Árazás


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de árban valahol a Xi@omi-t és néhány B/BKK mobilt érzek tisztességesnek. Ha bármit szeretnél venni amin S@msung felirat virít nyugodtan lehet a másfélszeres szorzót rátenni. Vannak ugyan jobb ajánlatok, de összességében elmondható hogy a felső kategóriában nincs jobb ösztönző iPh0nera váltani mint egy bénán sikerült S@msung.

Álszent marketing


A telefonok árával szoros összefüggésben van a marketing, ami szerintem a S@msugnál túl van picit már tolva. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy minden szolgáltatónál és nagyobb áruházban külön S@msung ügynök tukmálja rád a portékáját. Egyik hónapban viccet csinálnak a konkurenciából másik hónapban törik a videót és kiveszik a dobozból a töltőt. Tele van ilyen álszent húzássokkal a S@msung története, és az emberek még mindig azt hiszik ez más mint az Alm@. Pedig a dolláron kívül sok minden nem érdekli őket... Ezt a sok “extrát” szépen beleteszik a termékek árába és majd a paraszt kifizeti, hogy még hülyének is nézik. Kilóra vesznek meg mindent és mindenkit aki közelebb tudja őket tenni egy újabb eladott készülékhez. Értem ez alatt az ismertebb tech csatornákat és lapokat.

Almások másolása


Korábban már érintettem a töltős dolgot, de van más is. Például nem sokan tudják de a S@msung is elkezdte korlátozni a külsős javításokat és kiegészítőket. Otthon például nem tudsz az A51 készüléken ujjlenyomat olvasót cserélni, mert ezeket egyedileg a kijelzőhöz kalibrálják és nem egészen csereszabatosak egymással. A másik történet amikor 2020 őszén elkezdték tiltani a nem “gyári” QI gyors-töltők használatát. Persze mindezt a felhasználókért. Ez csak jéghegy csúcsa, rengeteg hasonlókat olvasni a fórumokon kábelekkel és töltő szabványokkal kapcsolatban. De néha egy egyszerű képernyővédő fólia is fejfájást tud okozni a gyanútlan usereknek.

Régió specifikus SoC


Talán ennek köszönhető, hogy az $10 óta folyamatosan hanyatlik az N0te és $ széria. Azok az emberek akik tudják mit vesznek messze elkerülik ezeket a termékeket, mert elég volt nekik egyszer is megégeti magukat. 3-5 év alatt szépen be tud ez is gyűrűzni az eladási válság, mire mindenki sorra került a faszerdőbe egyszer. Főleg ekkora konkurencia mellett már csak dacból is vált az ember másra.

Az Exyf0s telefonok évek óta húzzák le a vásárlókat. Nem lenne ezzel semmi baj ha ugyanazt tudná a két készülék, de nem tudja. Merül, rosszabb képeket csinál, ráadásul a magyar piacon drágábban is. Szóval borítékolható volt, hogy egy idő után rájön mindenki a turpisságra és kiábrándultan vált másra.

Elcsalt specifikációk


Ehhez se kell zseninek lenni. Ha azt írja a doboz hogy 4500mAh-as az akku és valóban 4370-et kapsz, majd az ígért 14 óra használat helyett tud valójában 3-4-et jó esetben a specifikáció felét, akkor mégis mire számít a gyártó majd ezt büntetlenül el lehet játszani minden évben?

Az a baj hülyének nézik a felhasználókat, és ez sok helyen megfigyelhető. A szavak mást mondanak, mint amit a tettek sugallnak.  Legyen ez az írott specik vs. valóság, vagy a szerviz ígérete és a ténylegesen elvégzett munka. A pofádba hazudnak, mit szépítsük. Csak az a baj nem mindenki hülye, a felhasználók pedig lassan 2 éve szavaznak a döntésükkel. Kezdődött Kínában, most folytatódik globális szinten. Egykor a S@msung rohadt jó cég volt. Mára egy Wishes kamu Applre, aki mindent csak a papírforma és a konkurencia miatt csinál.

Nameless

2021.08.05.