Hogyan? Gyorsítsunk fel bármilyen Androidos eszközt ADB segítségével


Az USB hibakeresés segítségével rengeteg hasznos dolgot lehet csinálni az Androidos eszközökön. Nincs másra szükséged csak egy ADB-re és egy Android Usb Driverre. A Samsung Galaxy A20e használata közben bukkantam a következő trükkökre:


Ubuntu/Debian esetén könnyű, simán felmegy:

sudo apt install adb


Windows-on, pedig az XDA minimal adb-t szoktam használni, de esetenként szükség lehet a gyártó saját drivereinek telepítésére. További segítség itt és itt.

Most, hogy készen áll a kommunikációra a számítógép, be kell kapcsolni az USB hibakeresést a telefonon. A szoftver névjegye alatt a build információkat kell őrült módon pingelni, és fel is ugrik az üzenet: Ön most már fejlesztő!

Felesleges csomagok letiltása:


adb shell
pm list packages

Ennek a parancsnak a kimenete valahogy így néz ki:


package:com.android.cts.priv.ctsshim
package:com.google.android.youtube
package:com.qualcomm.qti.perfdump
package:com.android.internal.display.cutout.emulation.corner
package:com.google.android.ext.services
package:com.android.internal.display.cutout.emulation.double
package:com.android.providers.telephony

package:com.goodix.fingerprint

Persze ennél jóval több csomag található egy átlagos telefonon, és ezekből lehet csemegézni, hogy miket szeretnénk kikapcsolni.


pm uninstall -k --user 0 com.miui.bugreport
pm uninstall -k --user 0 com.miui.spock
Például én kikapcsoltam a hazatelefonálást...

Javaslom, hogy minden letiltott csomagot egy text fájlban jegyzeteljünk fel, mert ha nem bootol be miatta a telefon a következő parancs segítségével lehet visszavonni a módosításokat:

pm install-existing com.miui.spock
pm install-existing com.miui.bugreport

Egyedi animáció sebesség:


Ha már ADB, akkor látványos javulást lehet elérni olcsóbb telefonok esetén, ha csak egy picit gyorsítunk az animációkon. 

adb shell
settings put global window_animation_scale 0.75 settings put global transition_animation_scale 0.8 settings put global animator_duration_scale 0.9

Az első az ablakanimációkat állítja, a második az átmeneti animációkért felel, a harmadik pedig a teljes rendszert érintő animációkat jelenti. 0 és 1 között bármilyen értéket megadhatunk. Ha csak kicsit szeretnénk gyorsítani, akkor a fenti értékeket javasolt használni. Ha radikálisabbra vágysz akkor 0.75 vagy 0.5 értéket is megadhatsz. A global animator értékét én nem szoktam módosítani, szerintem az jó ha 1.

Nameless

Támogatás: PayPal